НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Настоящите Условия за плащане са неразделна част от т.3 Условия и начини за плащане на Общите условия за ползване на онлайн магазин за доставка на ръчно изработени подаръци Рубисвет ЕООД.

 1. Предварително плащане на поръчка: Всяка поръчка следва да бъде заплатена предварително т.е. преди нейната доставка. Поръчки, чието плащане не е получено до края на деня, който е избран за доставка, ще бъдат автоматично отказвани.
 2. Начин на плащане – Можете да платите поръчката си като използвате един от посочените по-долу начини. Не приемаме плащания през системи неупоменати в настоящите Условия.
 3. Кредитни/ дебитни карти – Можете да платите своята поръчка с кредитна или дебитна карта на Виза и Маестро/ Мастъркард, стига картата Ви да е предназначена за онлайн разплащания. Плащането се обработва в реално време и поръчката Ви може да бъде доставена незабавно. Данните на картата Ви, както и самото плащане, се обработват от партниращата ни банка и не се съхраняват на нашия сървър. Рубисвет ЕООД спазва стриктно PCI стандартите.
 4. PayPal – Можете да платите поръчката си през системата на ПейПал, стига да имате регистриран профил при тях. Плащането се обработва в реално време и поръчката Ви може да бъде доставена незабавно. Обърнете внимание, че не приемаме плащания с електронни чекове (e-check) през системата на ПейПал. В случай, че решите да платите с електронен чек, ще бъдете прехвърлени отново в нашата страница, за да изберете алтернативен начин за плащане.
 5. Банков превод – Можете да платите поръчката си с банков превод. За целта трябва само да изберете този начин на плащане и да натиснете бутона “Потвърди”. На страницата за потвърждение на поръчката Ви, ще видите банковата ни сметка, както и по-нататъшни инструкции за плащането. Тази информация ще бъде също изпратена на Вашия имейл адрес.
 6. ИзиПей – Може да платите поръчката си с EasyPay. За целта трябва да изберете този начин на плащане и да натиснете бутона потвърди. На страницата за потвърждение на поръчката ще видите по-нататъшни инструкции за плащането. Тази информация ще бъде изпратена на Вашия имейл адрес.
 7. В офис на Еконт – НОВ УДОБЕН НАЧИН ЗА ПЛАЩАНЕ – освен описаните начини на плащане сега вече може да платите и във всеки един офис на Еконт в цялата страна. За да извършите плащане: Когато сте в офис на Еконт съобщавате, че желаете да направите паричен превод към фирма Рубисвет ЕООД, посочете нашия телефон: 0888 266 764, номера на вашата поръчка и отбележете, че желаете да направите плащане, което да пристигне в офис на ЕКОНТ гр. Велико Търново.
 8. Money Gram – Международни парични преводи. Свържете се с нас за да ви оставим детайли за плащане.
 9. В брой – Вие може да заплатите поръчката в брой в наш магазин или при получаване на стоката на посочен от Вас адрес.
 10. Оспорването на плащане – след като поръчката е била доставена, а и преди това, не се толерира от Условията за ползване на сайта. В случай, че не сте доволни от доставения продукти, Ви насърчаваме да се свържете с нас, за да се опитаме да разрешим проблема, вместо да оспорите плащането. В зависимост от платежната система, която сте използвали за регистриране на поръчка, Вие може да дължите следните такси при оспорване на плащане: A) ПейПал диспут – При откриване на диспут в ПейПал, Вашата поръчка, както и плащането по нея, се считат за невалидни. В случай, че поръчката Ви е вече доставена, Рубисвет ЕООД може да изпрати куриерите си да изискат плащането от нейния получател. Ако поръчката Ви не е доставена по време на откриване на диспута, Рубисвет ЕООД ще я откаже. B) Чарджбек на плащане с кредитна/дебитна карта – В случай на чарджбек на плащане на доставена или недоставена поръчка, Вие дължите такса към обслужващата картата Ви организация в размер на 48.90лв, административна такса към Рубисвет ЕООД в размер на 20лв, както и законова лихва за периода от иницииране на чарджбек-а до покриването на всички задължения. В случаите на чарджбек на плащане на доставена поръчка, Вие дължите също и пълната сума на поръчката си.
  Рубисвет ЕООД си запазва правото да прехвърли задълженията Ви към трети лица, вкл. юридически лица, специализиращи в събирането на задължения, както и да предприеме всякакви действия за покриването на задълженията Ви, съгласно българското законодателство.

Полезно

Често задавани въпроси

Какво означава SEPA, IBAN и BIC?

SEPA означава Single Euro Payments Area (единна зона за плащания в евро). Това е наименованието на новия единен регламент за разплащанията на национално и европейско ниво. IBAN (International Bank Account Number, международен номер на банкова сметка) е номер, който в бъдеще ще замести всички реквизити на националната банкова сметка.

Как да заплата чрез Google Pay?

Google Pay се предлага като метод на плащане за iOS и Android устройства в нашето приложение и мобилен уеб магазин. Можеш да изберете този метод на плащане на касата. Достъпен е през всички браузъри и чрез него може да платиш с помощта на свързана карта. За да платиш с Google Pay, трябва да преминеш през следните стъпки:

 • Добави продуктите, които желаеш да закупиш, в кошницата си и продължи към плащането. Google Pay ще бъде наличен като метод на плащане.
 • В случай, че имаш код на ваучер, можете да го въведеш в съответното поле.
 • След като избереш метод на плащане, натисни „Напред“ и след това „Поръчай сега срещу заплащане“.
 • Ще бъдеш пренасочен към Google Pay, където можеш да избереш картата, с която искаш да платите.
 • Моля, провери дали данните за твоята поръчка са правилни и след това завърши поръчката си с Touch ID/Face ID или като въведеш паролата си.
 • След като потвърдиш плащането, ще ти се покаже страницата за потвърждение и ще получиш имейл за потвърждение на поръчката.

Как да заплатя поръчка чрез Apple Pay?

Apple Pay се предлага като метод на плащане за iOS устройства в нашето приложение и мобилен уеб магазин. Можеш да изберете този метод на плащане на касата. Достъпен е през Safari и чрез него може да платиш с помощта на свързана карта. За да платиш с Apple Pay, трябва да преминеш през следните стъпки

 • Добавете продуктите, които желаете да закупите, в кошницата си и продължете към плащане. Apple Pay ще бъде наличен като метод на плащане, ако устройството ти работи с iOS.
 • В случай, че имате код на ваучер, можете да го въведете в съответното поле.
 • След като избереш метод на плащане, натисни „Напред“ и след това „Поръчай сега срещу заплащане“.
 • Ще бъдеш пренасочен към Apple Pay, където можеш да избереш картата, с която искаш да платите.
 • Моля, провери дали данните за твоята поръчка са правилни и след това завърши поръчката си с Touch ID/Face ID или като въведеш паролата си.
 • След като потвърдиш плащането, ще ти се покаже страницата за потвърждение и ще получиш имейл за потвърждение на поръчката.

Къде мога да намеря кода за сигурност (CVV code) на кредитната си карта?

Ще намериш трицифрения код за сигурност на гърба на твоята кредитна карта.

Защо плащането с моята кредитна карта беше отхвърлено?

Причините за отхвърляне на плащане с карта могат да бъдат различни. Например, грешка при въвеждане, невалидна карта, липсваща проверка или техническа грешка от наша страна. Като алтернатива, с удоволствие можем да ви предложим друга опция.

Кога ще бъде дебитирана карта ми?

По време на процеса по покупка, закупените от теб артикули се резервират. Картата ще бъде дебитирана с общата сума на закупените артикули едва след тяхното изпращане.

Кога и как ще получа своята фактура?

Ще получиш фактура по имейл веднага след изпращането на твоята поръчка.

Ще получа ли потвърждение за получаване на плащането?

Ако избраният начин на плащане е с карта, поръчката ще бъде завършена само при успешен процес на плащане. Във връзка с това потвърждението при този начин на плащане се появява директно в прозореца на браузъра.